Controle

Ook als u geen eigen tanden of kiezen meer heeft is het belangrijk uw kunstgebit met regelmaat te laten controleren.

Uw kaak gaat slinken zo ontstaat er een ruimte tussen uw prothese en uw kaak, ongeveer eens per 2 jaar kan de prothese weer worden opgevuld zodat deze weer mooi aansluit.

Als uw kunstgebit mooi aansluit op de kaak is er ook minder kans op breuk.

Heeft u implantaten dan is het noodzakelijk om dit minimaal 1 keer per jaar te laten controleren. Er wordt gecontroleerd of de constructie op implantaten nog goed vast zit en uw kunstgebit nog goed aansluit op uw kaak.

Ook bij de tandarts implantoloog en / of mondhygiëniste moet u met regelmaat langs, afhankelijk van uw mond situatie zullen zij dit met u afstemmen.

Pijnbehandeling

Heeft u pijnklachten bij het dragen van uw prothese, bijvoorbeeld door drukplekken, wondjes of opgezwollen tandvlees dan kunt u bellen voor een afspraak. Vaak kunt u dezelfde dag al terecht. Wij kijken naar de oorzaken en helpen u graag bij het verminderen van de pijn. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht. 


Reparatie en opvullen

 Reparatie

Wanneer uw kunstgebit, plaatje of frame gebroken is of er is een tand uit dan kunt u bij ons terecht voor reparatie. 's-Morgens gebracht is 's middags klaar. Bij voorkeur zelf ophalen zodat wij kunnen kijken of er een oorzaak is voor de breuk. Het kan zijn dat uw kunstgebit weer opgevuld moet worden zodat deze weer goed aansluit op de kaak.

Opvullen / Rebasen

Uw kaak gaat slinken en uw kunstgebit slinkt niet mee. Wij adviseren om elke 2 jaar de aansluiting van uw kunstgebit op uw kaak te laten controleren, wanneer de kaak geslonken is kunnen wij uw kunstgebit opvullen. 's-Ochtends de afdruk en 's middags weer klaar.


Eerste Kunstgebit

Uw eerste kunstgebit noemen we ook de immediaat prothese.

Deze prothese maken wij altijd in overleg of op verwijzing van uw tandarts of kaakchirurg.

De behandelprocedure:

  1. Afspraak bij tandarts - verwijzing naar ons
  2. Er wordt een mondscan of afdruk gemaakt
  3. Wij maken uw immediaat prothese klaar
  4. Dan volgt de afspraak bij uw tandarts of kaakchirurg voor het laten verwijderen van uw laatste tanden / kiezen, de behandelaar plaatst direct uw immediaat prothese
  5. Dag daarna heeft u een afspraak bij uw tandarts, deze zal de prothese bij u uithalen en de wonden controleren.

De eerste / immediaat prothese heeft gewenning nodig, de wonden gaan genezen, de kaak gaat slinken waardoor de prothese los gaat zitten.

Na twee maanden kan er een laagje in de prothese gemaakt worden zodat deze weer aansluit op de kaak.

Een jaar later is de kaak dusdanig geslonken zodat er een nieuwe prothese gemaakt kan worden.

Prothese op implantaat

 s uw kaak zo ver geslonken dat uw prothese geen houvast mee heeft dan bestaat er een mogelijkheid om implantaten in de onderkaak te laten plaatsen.

Op deze implantaten kunnen ball abutments / kerator abutments of een steg geplaatst worden.

In de prothese komt een matrix / kapje of ruiter die ervoor zorgen dat de prothese op de implantaten vast geklikt worden.

Uw kunt weer lachen, eten en hoeft zich geen zorgen te maken dat de prothese uit de mond valt.


Digitaal Kunstgebit

Het Centrum voor Mondprothetiek maakt gebruik van de nieuwste technieken. Bij de eerste afspraak kunnen wij uw huidige kunstgebit inscannen en 3D-printen.Bij de tweede afspraak maken wij een definitieve afdruk met de geprinte afdruklepel, in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om met de mondscanner te werken. Wanneer alle gegevens bekend zijn kunnen wij uw nieuwe kunstgebit ontwerpen in de computer. Wanneer het kunstgebit ontworpen is printen wij de pasprothese, u kunt dan kijken of de pasvorm  en de tanden naar wens zijn. Als alles gepast is gaan wij het kunstgebit 3D printen en kan de afspraak voor plaatsen ingepland worden. 

Deze digitale ontwikkeling zorgt voor voorspelbaar werken een betere pasvorm. Een belangrijk voordeel is dat bij verlies van uw kunstgebit wij deze met behulp van de computergegevens weer snel kunnen maken. Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een digitaal kunstgebit, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een digitale prothese is niet duurder dan een conventionele prothese.


Frame of gedeeltelijke protheseWanneer u niet alle tanden of kiezen meer heeft is het mogelijk om een frameprothese te laten maken. Wij doen dit altijd in samenwerking met uw tandarts. Een frame heeft een metalen basis waarop met roze kunststof de tanden en of kiezen zijn bevestigd. Een gedeeltelijke prothese, of plaatje, bestaat uit alleen maar kunststof.